Att handla barnkläder är en ganska rolig syssla, men prisläget brukar ofta vara högt. Dessutom tar det inte speciellt lång tid för ditt barn att växa ur sin fina uppsättning kläder, vilket inte ger dig mycket annat val än att köpa nya. Att barnen växer och blir större finns det inte mycket att göra åt. Tvärtom vill man, som förälder, naturligtvis just det. Däremot kan man titta efter gynnsamma priser. Det finns flera sätt att handla barnkläder någorlunda överkomligt. Man måste bara känna till dem.

Har du bestämt dig för att köpa nya barnkläder kan det bli svårt att komma undan jättebilligt. Handlar du via nätet finns det dock ofta fina rabattkoder att använda sig av. Med dessa kan du handla billigare hos de stora nätbutikerna. Ofta erbjuds det ett procentuellt avdrag och ibland “3-för-2-kampanjer” eller liknande.

Känner du andra som redan har barn, finns det chans att du kan få ärva kläder som inte längre används. Barnkläder byter ofta ägare många gånger under sin levnadstid, vilket skonar allas ekonomi. Har du ingen säck med barnkläder som väntar på dig, kan du inhandla begagnade kläder. Det kommer vara bra mycket billigare och det är inte ovanligt att hitta kläder som är näst intill oanvända.

Om du har tid och en kreativ ådra, kan det vara spännande att sy barnkläderna själv. Eftersom de byts ut med jämna mellanrum, behöver de inte vara perfekta. Dessutom är barn i regel inte speciellt kräsna, utan trivs i det mesta som är mysigt och skönt.

Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com

admin