Även om Halloween inte är riktigt lika populärt här i Sverige som det är i USA så kan denna maskerade kväll vara otroligt underhållande. Många gånger pågår det tävlingar där de bästa kostymerna vinner fina priser. Dessutom får alla som har unika och snygga kostymer nästan alltid trevliga kommentarer och uppskattning.

Halloween firas generellt sett 31 oktober och för de oinvigda så är det denna dag alla barn och vuxna klär ut sig, knackar på dörrar och ställer frågan ”Bus eller godis?”. För många barn är detta en av årets roligaste dagar och det tycker även många vuxna. Det finns massor av bra hemsidor som erbjuder prisvärda kostymer för både barn och vuxna. Börja förbered Halloween lite tidigare och gör det till en av de bästa dagarna någonsin, genom att skapa en snygg outfit själv.

Gör som cosplayfolket och skapa en unik kostym

Cosplay var i början en japansk konstform där du klädde ut dig till en specifik karaktär eller idé. Oftast så handlade det om karaktärer från tv-spel, manga eller filmer. Idag har denna konstform spridit sig över hela världen och miljontals fans klär ut sig till sina favoritkaraktärer på ett riktigt snyggt sätt. Här i Sverige finns det mängder av konvent och mässor där cosplayintresserade personer samlas och visar upp sina kostymer. Behöver du inspiration kan du alltid ta dig till Linköping när konventet Närcon har sin parad.

Ta hjälp från erfarna cosplayexperter

En annan trevlig fördel med att besöka Närcon är att de oftast håller i en cosplayverkstad som du kan besöka. Där kan du träffa andra intresserade och få tips och råd på hur du ska skapa dina egna kostymer. Stämningen är alltid välkomnande och öppen, så se till att du gör ett besök.

admin