Att anordna kalas har på senare år blivit en väldigt komplicerad sak. Man ska hålla de mest spektakulära kalas för småbarn: men det är ju bara föräldrarna man imponerar på. Det ska vara specialglas med hemmafärgade lock och sugrör, alla kakor och tårtor ska vara hembakta med vackra dekorationer eller vara formade som leksaker. Man ska pynta och dona som om det vore kungligt.

Man behöver inte anstränga sig så hårt för att någon fyller år, har skolavslutning eller liknande. Det går att skapa jättefina kalas där barnen stortrivs, utan att ruinera sig själv eller vara vaken till fyra på morgonen för att spritsa frosting på muffins. Det går att komma undan på betydligt enklare sätt.

Ballonger gör festen

En sak som är säker är att alla barn älskar ballonger! Och det passar perfekt för de är billiga, finns i otaliga varianter och blir även en passande gåva för de besökande barnen att ta med hem. Till och med heliumballonger finns till bra pris och man brukar kunna hyra heliumtuber av olika industriverksamheter för en smärre summa. Numera kan man hitta ballonger med LEDbelysning inuti. De får färgskiftningar av ljuset och glänser lite extra: billigt och coolt!

Knytkalas

Varför inte göra kalaset till ett knytkalas? Gå ihop med föräldrarna och skapa ett kalas där alla är välkomna, såvida det bidrar med någonting till festen. Man kan ha detta istället för att barnen ska ta med sig paket eller så. Det gör det också lättare för barnen med allergier, speciella dieter eller laktosintolerans att få mat eller fika som de faktiskt kan äta. Deras föräldrar är mycket mer insatt än en själv, de vet vad deras barn gillar att äta.

Håll kalaset på annan ort

Vill man slippa storstädningen efter kalaset ska man planera ett kalas på annan ort. Ta med barnen till ett lekland och låt dem leka hela dagen. Bjud på varmkorv med bröd och skjutsa hem alla vid middagstid. Det enda du behöver betala för är korv och inträde till dig och dina barn, och den enda planering du behöver göra är att skicka ut inbjudningskorten i tid.

Eller så kan man hålla till ute i naturen. Det går lika bra vinter som sommar. Grilla korv med barnen, skriv ut några bra utomhuslekar från internet och låt dem använda sin fantasi för att ha roligt. De kommer inte att bli besvikna.

admin