Vill du ställa till med årets bästa fest är det hög tid att börja tänka på den redan nu. För en lyckad tillställning är planering A och O. Du kan i stort sätt inte planera för mycket, det är i detaljerna som det sitter. Det finns mycket hjälp att få på nätet och det är enkelt att hitta något passande till din fest.

Tips för att lyckas

Börja först med helheten, sen grottar du ner dig i detaljerna. Utifrån temat kan du bestämma inramning, inbjudan, kläder, musik, mat, dryck och olika happenings. Detaljerna gör det där lilla extra som ser till att din fest höjer sig ytterligare en nivå.

Glöm inte gästerna, en perfekt mix med folk, ger det bästa resultatet. Hur mycket du än ramar in allt, så är det till syvende och sist gästerna som gör ditt party lyckat.

Snabbfakta om Oktoberfesten

Trots att den heter Oktoberfest, så börjar den egentligen redan i slutet av september. Tillställningen som från begynnelsen var en hästkapplöpning, arrangerades inför ett bröllop av den bayerska tronföljaren, år 1810. Dock drack man inte öl förrän år 1880, när myndigheterna tillät servering. Oktoberfesten har sedan dess blivit en av världens största folkfester. Införskaffa dig gärna snygga, passande kläder till festen också.

admin