Att hitta den perfekta gåvan till nyblivna föräldrar är inte alltid enkelt. Det behöver egentligen inte vara så svårt att hitta något passande. Många tänker att praktiska saker som till exempel en vagn, en skötväska eller en baby monitor kan vara bra att ha. Men chansen är att föräldrarna själva redan har köpt det mesta som de behöver. De har ju trots allt haft nio månader på sig att förbereda.

Satsa på något som håller i längden

Försök istället satsa på något mer kreativt, unikt och minnesvärt. Kläder kanske är det första du tänker på. Ja, du hade kunnat visa din konstnärliga ådra och köpa den där gulliga, häftiga eller roliga babybodyn. Men efter några månader har barnet snabbt växt ifrån din gåva. Har man tur ligger den kanske på en second hand-butik någonstans i Sverige. Men de kan också ha hamnat rakt ner i soporna.

Det är bättre att hitta en gåva som består och som både barnet och föräldrarna kan bära med sig under uppväxten. Något som hjälper en att minnas tillbaka och uppskatta tiden som gått. En sådan gåva kan till exempel kunnat vara en traditionell nalle, men det kan också vara något lite modernare som en fin poster att hänga på väggen.

admin