Väntas det lite tillökning i familjen? Då får vi gratulera! Att vänta barn är bland det mest spännande man kan vara med om i livet, och innebär en livsomvälvande förändring sett ur flera perspektiv. En ny liten person i familjen kommer att påverka livet såväl dag som natt och kommer innebära mycket glädje och lycka. Men att vänta barn innebär också en mängd förberedelser inför bebisens ankomst. Försöka att vara väl förberedd innan barnet kommer – efter födseln kan det vara svårt att få tiden att gå ihop eftersom dagarna då till största del kretsar kring barnets behov.

Som gravid kommer du antagligen bli varse att många av dina vanliga kläder inte kommer att passa längre. Med andra ord blir det läge för inköp av mammakläder allt eftersom att magen tar mer och mer plats och det blir lätt obekvämt med plagg som stramar åt kring magen. På nätet hittar du massor av bra mammakläder, men också inspiration, tips och råd på bra mammakläder från andra som tidigare varit gravida. Mjuka och vänliga plagg som tunikor, klänningar, hängselbyxor och skjortor är typiska exempel på populära och uppskattade kläder när man är gravid och som tar hänsyn till den växande magen. Du kan till och med hitta kläder till lägre pris genom att söka efter rabattkoder.

Passa gärna på att köpa bra amningskläder inför barnets ankomst. Ett par amnings-bh:ar och några blusar och toppar anpassade för amning kommer vara både tacksamt och bekvämt eftersom du enkelt kan amma var och när du vill både diskret och snabbt.

Vid val av dina mammakläder så tänk på att välja mjuka plagg utan irriterande sömmar eller hårt åtstramande resårer – speciellt kring magen. Många amningsplagg fungerar lika bra under graviditeten som vid amning, så om du vill kunna utnyttja dina kläder längre än några månader som graviditeten innebär så satsa på bra amningstoppar. De är ofta bekväma, enkla och rymliga.

admin