Något som är relativt ovanligt och svårhittat i dagens leksaksutbud, är den äldre typen av högkvalitativa träleksaker. Leksaker som tål tidens tand och som har en helt annan känsla än dess plastiga efterföljare. Missförstå oss inte. Det är inget fel på plastleksaker. Faktum är att vi vurmar även för dessa. Men träleksaker har trots allt till viss del hamnat i skym undan på ett sätt som varken är rättvist för produkterna, eller våra barn.

För att ge några prakt exempel på leksaker som lämpar sig väldigt bra i trä, kan vi ta upp följande: pusslet, styltor, klossar med roliga bilder, bokstäver, eller siffror för de små, och mycket, mycket mer.

Föremål som kan glädja både denna generation och den kommande, utan att tappa den ursprungliga charm som är lätt att uppleva när leveransen väl anlänt, och ni för första gången packar upp era nya inköp tillsammans med era barn.

Mycket passar bra utomhus

Precis som i ett utav det exempel vi tog upp, nämligen styltan, är många leksaker av trä sådana som passar utmärkt för lek utomhus. Det kan vara sådant som aktiverar barnen och lär upp deras balans, eller spel som till exempel Kubb. Förutom leksakens värde i sig, tillkommer med andra ett annat stort värde om leken kan styras utanför hemmets väggar, i en tidsålder där många barn växer upp med surfplattor och tv-spel fastvuxna i nävarna.

Återigen. Inget fel med spel som dessa, men både du och jag vet att barn även behöver använda sin kropp och fantasi för att utvecklas som individer, något majoriteten av alla föräldrar önskar för sina barns egen skull.

admin